Nieuwe locatie, nieuwe dromen

YFC-75

Begin januari dit jaar is het jongerenwerk in het Franse Gat gestart op een nieuwe locatie. Het leegstaande schoolgebouw ‘De Vuurvlinder’, op de hoek van de A. van Ostadelaan/ Patrimoniumlaan, is de nieuwe ontmoetingsplek voor jongeren.

 

De aula van de voormalige school is ingericht als gezellige huiskamer waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten. Ondertussen kunnen jongeren ook met al hun vragen bij ons terecht, bijvoorbeeld over huiswerk, keuze voor een vervolgstudie, omgaan met geld. Waar mogelijk helpen we ze een stap verder en anders verwijzen we ze door. Ook helpen we met het zoeken naar stageplaatsen.

Het inrichten en opknappen van het gebouw gebeurt in samenspraak met de jongeren, het is tenslotte hun plekje. In februari zijn we met een aantal jongeren begonnen om het schoolplein opnieuw in te richten. Het onkruid is weggehaald en de losse stenen opnieuw gelegd. In het voorjaar hebben we dan een mooi plek om bijvoorbeeld een barbecue of tafelvoetbaltoernooi te organiseren.

Activiteiten

Op dit moment is er op maandagavond (19.00 en 21.00 uur) en op donderdagmiddag(15.00-17.00 uur) een jongeren inloop voor alle jongeren in de wijk. Deze locatie biedt de mogelijkheid om op meer dagen open te zijn. Het is dan ook ons streven om halverwege dit jaar meer activiteiten te kunnen aanbieden. Ook zijn er plannen voor uitbreiding van het huidige meidenwerk zodat er een breder aanbod komt. Om dit te kunnen realiseren zijn we op zoek naar vrijwilligers, mensen die zich willen inzetten voor de jongeren in het Franse gat. Dus bij deze een oproep aan de lezers van deze nieuwsbrief: Heeft u een talent en wilt u dit talent graag delen met jongeren? Kom dan gerust een keertje langs of neem contact met ons op!

 

 

< Terug naar het overzicht