Mobiele Mall voor Youth for Christ Veenendaal

Youth for Christ Veenendaal wil jongeren opzoeken, ze helpen groeien en nieuwe hoop bieden. Dit willen we doen door middel van Mobiele Ontmoetingsplek. Hiermee kunnen we jongeren een veilige plek bieden om te ontspannen of een goed gesprek met ze voeren. Het biedt ook de mogelijkheid om meidenwerk op te zetten. De Mobiele Ontmoetingsplek is een ambulant jongerencentrum die makkelijk te verplaatsen is. Youth for Christ teamleider Carlo Steenbergen: “In september 2013 zijn we gestart met de Mobiele Mall in de vorm van een omgebouwde SRV-wagen. Je kunt het zien als een gezellige huiskamer met activiteiten voor de jongeren. We kunnen zo nog beter jongeren bereiken in hun eigen leefwereld. Als je naast de jongeren staat, kun je ze verder laten groeien en stimuleren om hun plek in de maatschappij te vinden.

 

Jongeren in Veenendaal kunnen moeite hebben om hun eigen plek in de samenleving te vinden. Het ontbreekt aan een specifieke plek voor de jongeren om samen te komen. Jongeren hangen op verschillende plekken in de stad, wat vaak lijdt tot overlast voor de bewoners.

 

Wij hebben 3 jaar geleden een Mobiele Ontmoetingsplek kunnen overnemen. Deze is door jarenlang gebruik in minder goede staat, daarom hebben we u een bijdrage ontvangen om deze Mobiele Ontmoetingsplek te renoveren. Afgelopen zomer is de huidige Mobiele Mall kapot gegaan. Reparatie is te kostbaar ten opzichte van de waarde van de wagen. Tevens is de wagen dusdanig oud dat nieuwe gebreken op korte termijn te verwachten zijn. We hebben de huidige wagen tijdelijke opgelapt. Maar in plaats van renovatie gaan we de huidige Mobiele Mall vervangen door een nieuwe wagen. Momenteel zijn vrijwilligers bezig met de aanschaf van een nieuwe wagen.

 

Er wordt nog gekeken naar een oplossing voor de lange termijn. Carlo Steenbergen: ”Ik kom graag in contact met personen en/of bedrijven die willen bijdragen aan de toekomst van de Mobiele Mall in Veenendaal. Dat kan onder meer via sponsoring, denk hierbij aan onderhoud van de wagen of een algemene financiële bijdrage.”

 

Samen met jongeren

Jongeren kunnen in de Mobiele Mall terecht om onder meer samen te gamen, voetballen en loungen. Carlo Steenbergen: “Jongeren dragen zelf bij aan de activiteiten. Zo is er al eens een buurtbarbecue en een voetbaltoernooi georganiseerd. Ondertussen kunnen jongeren ook met al hun vragen bij ons terecht, bijvoorbeeld over huiswerk, relaties, omgaan met geld. Waar mogelijk helpen we ze een stap verder en anders verwijzen we ze door. Op deze manier creëren we voor hen een eigen plek in de wijk.”

 

Locaties

De Mobiele Mall staat wekelijks in de wijken Petenbos (Paddenstoelenlaan, dinsdagavond) en in het Centrum (Schoolstraat, woensdagavond). Op donderdagavond (centrum, bij de fontein tegenover de Lampegiet) worden in de Mobiele Mall speciale meidenavonden georganiseerd. Meer informatie over de exacte locaties van de Mobiele Mall en de diverse jongerenactiviteiten is te vinden op de facebook pagina: facebook.com/yfc.veenendaal. Ook Buurtbewoners zijn van harte welkom om een keer langs te komen en kennis te maken met de jongeren en onze activiteiten.

 

 

< Terug naar het overzicht