Vacaturebank

Om onze missie uit te voeren hebben we hulp nodig. Als Youth for Christ Veenendaal hebben we een klein betaald team van professionals, maar werken we vooral met lokale vrijwilligers. Door de vrijwilligers kunnen we duurzaam werken aan relaties en op meer plekken zijn om jongeren te bereiken. Zie jij jezelf als jongerenwerker werken binnen een gezellige, informele setting? Check dan de volgende vacatures en hopelijk zien we je snel!

 

Weet je niet goed wat er bij jou past, maar wil je wel iets voor ons betekenen? Neem dan vooral vrijblijvend contact op voor een kennismaking!

 

Vrijblijvende kennismaking
PERSOONLIJK LEREN

Elke dinsdagmiddag tussen 15 en 17 uur geven we huiswerkbegeleiding. Dit bieden we gratis aan, zodat elke jongere er gebruik van kan maken. We creëren een plek van persoonlijke aandacht, aanmoediging en rust. Wanneer alles af is, is er het laatste half uur ruimte voor spelletjes en gezellige gesprekken.

Als team verdelen we ons over de jongeren, zodat ze allemaal de aandacht krijgen die ze nodig hebben. Als vrijwilliger ben je deel van dit team. Je werkt vanuit rust met de jongeren en moedigt aan tot leren. Je bent elke week beschikbaar voor ongeveer 3 uurtjes, zodat we van tevoren en achteraf als team kunnen opstarten en afsluiten.

ALMOST WEEKEND

Op vrijdagmiddag tussen 15 en 17 uur is het tijd voor een gezellige middag. Na een week hard werken komen de jongeren gezellig kletsen en spelletjes doen. Doe je mee?

Als team verdelen we ons over de jongeren, zodat ze allemaal de aandacht krijgen die ze nodig hebben. Als vrijwilliger ben je deel van dit team. Op de middag zelf gaat het om het maken van contact. Je luistert actief naar jongeren. Je kan er zelf voor kiezen om een leuke invulling voor de middag te bedenken, daar de jongeren bij uit te nodigen en het team bij te betrekken.

Je bent elke week beschikbaar voor ongeveer 3 uurtjes, zodat we van tevoren en achteraf als team kunnen opstarten en afsluiten.

JONG GELEERD…

In het Franse Gat hebben we een groep jongens tussen de 12 en 14 jaar. We kennen ze al lang, maar hebben ze niet de aandacht kunnen geven die nodig is. Toch geloven we dat ook zij aandacht verdienen. Ook zij verdienen mensen die ze op een hoopvolle manier benaderen, met ze in gesprek gaan. We geloven dat ze door die aandacht groeien en positieve eigenschappen ontwikkelen voor hun toekomst.

Ben jij iemand die geduldig is en sterk in je schoenen staat? Heb je affiniteit met jongeren van verschillende culturele achtergronden? Dan is dit de plek waar jij een verschil kan maken!

De dag en tijd zijn nog niet bekent. Waarschijnlijk wordt het een doordeweekse middag. Neem contact met ons op over de mogelijkheden!

...OUD GEDAAN

De groep van 16 tot 20 jarigen uit het Franse Gat kennen we al lang. We kennen de karakters en problematieken. We kennen de kansen en dromen van de jongeren. Misschien wel beter dan zij dat van zichzelf weten.

Deze, vooral jongens, hebben mensen nodig die ze accepteren, naar ze luisteren en praktisch kunnen helpen. Ze hebben ook vooral iemand nodig die ze uitdaagt stappen te zetten naar volwassenheid.

Ben jij iemand die open en geduldig is? Houd je van een uitdaging, maar ook om jongeren uit te dagen het beste uit zichzelf te halen? Dan zoeken we jou als jongerenwerker!

De dag en tijd zijn nog niet bekent. Waarschijnlijk gaan we twee middagen en avonden inzetten voor deze groep. Neem contact met ons op over de mogelijkheden!

SCHOOL

Als Youth for Christ vinden we het belangrijk dat wij een stap doen in de leefwereld van jongeren. Dat betekent dat we ook op scholen aanwezig willen zijn. Op verschillende basisscholen komen we eens in de week tijdens de pauze kletsen met de leerlingen van groep 7 en 8. Dit is een investering op vroege leeftijd, waardoor ze ons kennen en weten te vinden als ze wat ouder zijn en naar de middelbare school gaan. De kinderen die we hier ontmoeten nodigen we ook uit voor andere activiteiten, zoals de huiswerkbegeleiding.

Ook op middelbare scholen komen we een of twee keer per week tijdens een pauze. We stappen op jongeren af om een praatje te maken. Dat kan over van alles gaan. Het belangrijkste is dat de jongeren zich even gehoord en gezien voelen en weten wie jij bent. Als ze dan tegen iets aanlopen op school of op een ander gebied, weten ze je te vinden.

Heb jij een uurtje per week tijd om mee te gaan naar een school? Ben jij iemand die makkelijk contact maakt en kan doorvragen? Dan zoeken we jou om mee te gaan naar een van de scholen (of meerdere)!

We zijn weer in overleg met de scholen over de dagen en tijden dat we langs gaan. Neem contact op als je meer wil weten over de ontwikkelingen.

SOCIAL

Als Youth for Christ Veenendaal en Zoals JIJ Veenendaal proberen we ook online aanwezig te zijn. Door middel van sociale media willen we laten zien wie we zijn, wat we doen en waar we voor staan. Dit kost ons vrij veel tijd en moeite, omdat het niet onze expertise is. Is het wel de jouwe? Weet jij de weg te vinden op sociale media en onze missie om te zetten in aansprekende berichtjes die onze missie ondersteunen? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken!

Onze kanalen voor communicatie naar jongeren zijn @yfcveenendaal en @zoalsjijveenendaal.

Als vrijwilliger ben je onderdeel van team YfC Veenendaal. Dat betekent dat je achter onze missie en waarden staat en van daaruit wil werken. Je bent een voorbeeld voor jongeren in taal, gedrag en geloof, in alle gebrokenheid en onvolmaaktheid natuurlijk. Hoe we werken? Als vrijwilligers krijg je training en toerusting van YfC landelijk en lokale begeleiding van een van onze stafleden. De training bestaat onder andere uit onze werkwijze van de 5 cirkels en BRIM. Wil je meer weten over onze werkwijze?

Lees hier verder